Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

Els Reis premien la Paula i la Jana

La Jana Querol i Rodríguez i la Paula Solanes i Camí, de 5è de primària, han estat premiades en el concurs literari convocat per l'Associació dels Reis Mags de Lleida amb la col·laboració de la Paeria i l'Associació Res Non Verba. La Jana ha obtingut el primer premi i la Paula un accèssit. Felicitats noies! Publiquem les narracions guanyadores. Gaudiu-les!

TOTHOM FELIÇ (Jana Querol i Rodríguez)

Hi havia una vegada uns reis mags savis i misteriosos!

El dia cinc de gener pel matí, havien d’anar cap  a Lleida des d’orient. Van passar per Girona i hi havia una nena plorant  i la gent amb tristor...També van passar per  Barcelona i la gent  estava molt trista i desanimada. Al cap d’una estona cap a les dos del migdia , van passar per Tarragona i la gent i la gent estava desanimada i amb tristor.!

Els reis mags anomenats Melcior ,Gaspar i Baltasar, pensaven que aquella no era la manera que ells esperaven de viure el Nadal .

Amb tanta angoixa van preguntar-li a la senyora Maria el que passava i perquè tothom estava trist, aleshores ella va dir que era perquè els reis mags no anaven a Girona ,Barcelona i Tarragona fer la cavalcada i no s’ho passaven bé. No hi havia llumetes de nadal al carrer i no havien vist mai als reis mags desfilant .

Aleshores Melcior, Gaspar i Baltasar es van sentir d’allò més malament perquè feien felices a algunes persones però a  altres no !

En arribar a Lleida ,tota la gent petits i grans ,estaven emocionats i contents ,però aleshores eren ells ,els reis mags els qui no estaven contents .

Un nen els hi va preguntar :

-Què us passa ? i els reis mags com que ho saben tot també sabien com es deia i van dir :-Jordi no ens passa res (van dir això per que en Jordi no es preocupes ),però va arribar la Laia i ella també els va preguntar el mateix :

-Què us passa ? -va dir la Laia

-És que en les ciutats de Girona, Barcelona  i Tarragona tothom estava trist per culpa nostra .

-Segur que per culpa vostra no és, nosaltres estem contents gràcies a vosaltres, no estem tristes, no!

-Ja, per això mateix ,nosaltres sol fem la cavalcada aquí a Lleida i ells estan trists per què no gaudeixen aquesta nit ( la nit de la cavalcada ).

Aleshores a la Laia se li va acudir que podrien venir els Gironins ,els Barcelonins i els Tarragonins a Lleida per gaudir de la cavalcada . Tothom n’estava d’acord però...no penseu que va  ser tant fàcil ,no.

Hi havia molta gent Gironina , Barcelonina i Tarragonina que quant van rebre la invitació estava molt contenta però no sabia com venir a Lleida . Aleshores ,la gent es va unir per arribar a Lleida amb tot tipus de transports .

La majoria amb autocars i trens ,fins i tot els de la muntanya van baixar amb canoes pel riu Segre .Tots van saber on era Lleida gracies a que des de la Seu Vella es van fer focs artificials i senyals de llum .Aquella nit va ser  molt especial, molt divertida i molt màgica ,però amb el temps , les ciutats es van anar fent més grans  ,tant grans que els reis mags van haver d’utilitzar la seva màgia pe arribar a totes les ciutats al mateix temps.

Vet aquí un gat ,vet aquí un gos ,aquest conte ja s’ha fos.

 

 

ELS TRES REIS MAGS (Paula Solanes i Camí)

Hi havia una vegada dos nens que vivien a la ciutat de Lleida. La nena es deia Andrea, i el nen es deia Adrià.

Els dos germans estaven ansiosos perquè arribés la nit del 5 de gener. Portaven un munt  de dies preparant la carta als reis. Cadascú havia apuntat 10 coses que els agradaria que els reis mags els portessin, per això, volien saber quin dia venia el camarlenc a la ciutat.

Els dies anaven passant i l’Andrea i l’Adrià no sabien quan arribaria, el camarlenc, a Lleida. Fins que va arribar el dia: el camarlenc  ja era a Lleida! Tots els nens i les nenes de la ciutat, van anar a donar-li les seves cartes, menys l’Andrea i l’Adrià que no li van donar, perquè no es van adonar que el camarlenc havia arribat.

El Melcior, el Gaspar i el Baltasar estaven preparats per repartir tots els regals, a tots els nens del món. Aleshores, amb molta il·lusió van agafar els seus camells i tots els sacs plens de regals que tenien i van marxar cap a la capital del Segrià.

Els tres reis mags van arribar a Lleida el 5 de gener a la nit. Tots els nens i nenes van anar a dormir molt aviat, perquè sinó els reis mags no els podrien portar tots els regals que havien demanat. L’Andrea i l’Adrià estaven molt contents, perquè a l’endemà es trobarien molts regals sota l’arbre.

Al dia següent quan es van despertar van anar corrent cap al menjador i no van veure cap regal a sota el seu preciós arbre de nadal. Llavors, els dos germans, es van desil·lusionar molt i es van posar a plorar perquè els reis mags no havien passat per casa seva.

Els tres reis, en Melcior,  Gaspar i Baltasar es van donar compte que no havien anat a casa de l’Andrea i de l’Adrià, i van tornar corrent amb els seus camells cap Lleida, a donar els regals als dos nens. Llavors, els tres reis mags després de moltes hores van arribar a la ciutat i van anar cap a casa seva. Els dos germans van veure que la porta s’obria, i que entraven els tres reis mags, que venien a donar tots els regals que havien demanat.

Per celebrar-ho l’Andrea i l’Adrià els van convidar a un sopar, perquè estaven morts de gana, i molt cansats. Per això, es van quedar a dormir a casa seva. L’endemà els reis mags es van despertar, van agafar els seus camells i van marxar ben feliços cap a l’Orient!

Vet aquí un gat, vet aquí un gos aquest conte ja s’ha fos!!!