Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

Celebrem el Bicentenari Marista

Aquest matí s'ha presentat al CosmoCaixa de Barcelona l'exposició del Bicentenari Marista.

L'acte ha constat d'uns parlaments inicials per part del G. Jaume Parés (conseller provincial i president de la Fundació Champagnat), del P. Màxim Muñoz (president de la Unió de Religiosos de Catalunya) i de l'honorable Sra. Clara Ponsatí (consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya).

Tot seguit, Care Santos (escriptora, premi Nadal 2017 i exalumna marista), ha realitzat la xerrada inaugural i després s'ha presentat el nou lema d'aquest any "Mou-te" a càrrec de la cantant, Raquel Díez, alumna de 2n de batxillerat.

Hem gaudit de la Taula rodona que portava com a títol "Respostes educatives a les necessitats dels infants i joves", en la que han participat na Araceli Lázaro (pedagoga i educadora social), en Pep Buetas (coordinador de Maristes Xarxa Innovació i codirector del Secretariat de l'Institut dels Germans Maristes), en Miquel Àngel Comas (professor d'innovació educativa en la UNIR i assessor extern d'institucions edicatives) i la Judith Viader (directora general de Frit Ravich).

També, s'han lliurat els premis Jean-Baptisme Montagne (d'innovació pedagògica i bones pràctiques) i Germans Maine i Felip (de projectes de pastoral amb infants i joves i de lleure educatiu).

Tot seguit, s'ha presentat el musical "Amb tu, Marcel·lí" i s'ha inagurat l'exposició "Maristes, 200 i +!".

Finalment, en G. Pere Ferré (provincial Maristes L'Hermitage) ha fet el parlament final.

 

Us deixem algunes reflexions interessants sordes de l'acte d'aquest matí:

· “Necessitem una escola que eduqui en valors i per la solidaritat. Agraeix i felicita a la Fundació Champanyat per la tasca ingent d'acolliment i integració social.” (Consellera Clara Ponsatí)

· “El G. Rebugen va ser la primera persona a qui em vaig atrevir a donar-li el que vaig escriure als 16 anys. Li vaig donar la meva ànima. A ell i al G. Fèlix Rodríguez els dec tot el que sóc avui.” (Carme Santos)

· "Hem de crear estructures que siguin capaces de resistir la realitat líquida en la que vivim.” (Araceli Lázaro)

· “Cal trencar alguns carnets: el de la nostàlgia i el de la "cofraria del sant retret". Ha d'haver-hi un compromís real.” (Araceli Lázaro)

· "El camí de la innovació marista ja està dibuixat des de la participació de tots i des del sentiment de pertinença. Ara cal ser molt rigurosos en la seva aplicación.” (Miquel Àngel Comas)

· "Cal començar fixant objectius assolibles i caminar, passet a passet, sempre endavant" (Miquel Àngel Comas)

· "Us contractaran per les vostres habilitats però us podran acomiadar per les vostres actituds. Cal educar en valors." (Judith Viader)

· "Primer cal un treball personal de transformació per assumir que estem en continu moviment i canvi, no ens podem acomodar.” (Pep Buetas)

· “La institució ha d'estar al servei de les persones, no les persones al servei de la institució, com un cos global que camina des de la participació de totes les persones que la formen". (Pep Buetas)

· "Cal formar els alumnes en la necessitat de ser persona i de la interioritat per dotar-los de la fortalesa interior que el permetrà navegar en un mar d'aigües canviants". (Pep Buetas)