Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

Comunicat de la FECC

NECESSITEMS PARAULES I FETS DE SAVIESA

Dissortadament a les escoles, com a la resta de la societat catalana, no els és fàcil de sostreure’s del debat polític i social. Són dies de marcada transcendència i determinades afirmacions contribueixen a mantenir encesa la flama de la preocupació.
Les paraules d’un diputat recollides al diari El Nacional afirmant que “No pot ser que a la majoria de l'escola pública i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior, en comptes d'ensenyar els nens, se'ls eduqui per odiar Espanya", ha posat un altre cop el Servei d’Educació de Catalunya, integrat per les escoles de titularitat pública i de titularitat privada concertades, a l’epicentre del debat. És una expressió concreta d’un àmbit més general en el qual algunes forces polítiques acusen els centres docents d’un “adoctrinament antiespanyol”.
En el cas de les escoles concertades, una polèmica que incideix directament en les Titularitats dels centres i en els docents que duen a terme la tasca educativa. Un debat que no podem entendre ni admetre, perquè no és just i no és en absolut sincer ni pacificador.
En els nostres idearis, hi és ben present la voluntat d’estimular la convivència, d’impulsar l'acceptació de l’altre, el treball en equip, les relacions fraternes, el respecte de les opinions i de tota creença, idea o costum. Els nostres caràcters propis volen donar especial importància en una societat multicultural i multireligiosa a elements com el respecte a la diversitat i singularitat de les persones, la participació en l'exercici democràtic, el creixement de l'amistat, l'estima de la pròpia cultura com a font d'enriquiment personal i grupal, i mai com a causa d’exclusió.
No podem acceptar missatges que vulguin incitar a l’odi i a la falta de respecte als nostres professors i professores, que, amb un gran sentit de coherència i convenciment, fan de les escoles i de la tasca educativa que s’hi presta un espai on es procura que els alumnes, nois i noies, aprenguin junts a ser conscients de les injustícies socials i a comprometre's en favor d'una societat més justa i fraterna, cercant la cooperació desinteressada per a la consecució del bé comú.
Seguirem insistint que, ara més que mai, és precisa una lectura serena dels esdeveniments i actuar en conseqüència. Són necessàries paraules i accions de saviesa, d’una saviesa que posseeix un esperit intel·ligent, amant del bé i que estima les persones. Tots la necessitem, més en un temps en què les decisions que es prenguin s’han d’inspirar en la pau i la convivència, lluny de discursos que incitin la confrontació estèril i perjudicial entre les persones utilitzant els infants i adolescents que creixen i es fan grans en edat i en saviesa a les escoles de Catalunya.
Agraïm i ens adherim a la defensa clara que la Consellera d’Ensenyament, Hble. Sra. Clara Ponsatí, ha fet de l’escola catalana davant les inexactituds i els atacs intolerables formulats per representants del poble a la Cambra catalana i per alts càrrecs del Govern de l’Estat.

 

Estrena del musical "Amb tu, Marcel·lí"

El proper dijous, 28 d'octubre, s'estrena al Teatre del Col·legi Maristes La Immaculada el musical "Amb tu, Marcel·lí" en el que es repassa la vida i obra de Marcel·lí champagnat.

Hi hauran dues sessions (16.30h i 19h) i l'entrada és gratuïta. Des de l'escola s'organitzarà autocar per aquelles persones que estiguin interessades.

Comença l'Escola de Famílies - FEAC

 

El passat 5 d'octubre una trentena de pares i mares de l'escola ens vam trobar per iniciar el renovat projecte d'Escola de Famílies.

L'objectiu d'aquest grup és compartir i caminar junts en la difícil tasca d'educar ams nostres fills i filles. De la trobada inicial van sorgir les temàtiques que treballarem al llarg de curs en les 4-5 trobades que realtzarem. 

L'Escola de famílies no té cost i aquells que vulgueu, mentre fem les tribades, podeu deixar els vostres fills i filles a la guarderia sense cap cost.  

Aquells que vulgueu encara esteu a temps de pujar al tren. Només us heu d'inscriure (inscripció).

  

 

 

 

"Mou-te", un lema especial

 

 

El lema d'aquest curs ens convida a moure'ns de diverses maneres. 

Es tracta d’una acció reflexiva: et mous a tu mateix. Tu ets el protagonista de la teva vida. És una crida a: 

  • Despertar-te, ser conscient de la realitat personal i social, de grup. 
  • Posar-te en camí
  • Caure, equivocar-se, trobar dificultats, tenir moments de desànim, sentir-se aparentment defraudat per un mateix o pels altres. 
  • Aixecar-te, aprendre dels errors i reprendre el camí amb més força 
  • Aturar-te i ser conscient del camí fet. 


Us animem que sortiu de la zona de confort. Deixar-se sorprendre pel que us proposa la vostra realitat. Adaptar-se a les circumstàncies de cada instant per respondre millor a les necessitats de les persones amb qui compartiu el curs.  

Esteu preparats/des? 

  

Cançó dels petits

 

Cançó dels grans

Els Maristes defensem el diàleg pacífic i els drets fonamentals de les persones, pobles i institucions

Aquests dies estem vivint socialment i políticament una situació extraordinària. Davant de tots els fets que es van desencadenant, la institució marista i totes les entitats educatives, socials i moviments juvenils que en depenen, manifestem que estem a favor del diàleg pacífic i dels drets fonamentals de les persones, dels pobles i de les seves institucions.

Diu la “Missió educativa marista” que “ajudem els joves a créixer en llibertat personal i a conèixer les exigències de la vida”. Així doncs, creiem en la llibertat viscuda en democràcia i entenem que els valors que han de prevaldre en la nostra societat són el respecte a l’altre, la justícia, la solidaritat, la fraternitat, la convivència i la participació.

La institució marista, des d'un profund arrelament a la realitat nacional de Catalunya i a la seva gent, expressa el respecte màxim a les diferents sensibilitats i fa costat a les persones que expressen les seves idees d’una manera cívica i pacífica.

Ens adherim a la nota de la Conferència Episcopal Tarraconense sobre el moment actual que viu Catalunya.

 

Barcelona, 21 de setembre del 2017

Maristes Catalunya

Fundació Champagnat

Fundació Anna Ravell

Centre Marista d’eScoltes

Federació d’Associacions Juvenils Mà Oberta - Cor Obert de Catalunya

Associació Mirall

Associació Gabella

Associació Compartir - Grup Social Marista

ONGD SED - Catalunya