Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

MXI segueix fent camí

 

Aquesta tarda més de cinquanta persones entre famílies professorat i antics alumnes ens hem trobat per continuar somiant amb la nostra escola.

Després d'una activitat inicial dinàmica i un compartir molt enriquidor, us deixem algunes idees que han sortit en l'estona final:

- respectar la tria de l'alumne respectant el qui, com i quan parlar.

- ‎com arribar a l'emoció a partir de l'APS

- ‎l'educació emocional és la base. Si hi ha emoció, hi ha aprenentatge.

- ‎incentivar la participació dels pares i buscar la interacció amb el món professional.

- ‎aprenentatge vivencial on l'alumnat sigui actiu, participatiu i protagonista.

- ‎l'essència dels valors maristes són un model de coherència.

- ‎si hi ha vivència, hi ha aprenentatge.

- ‎escola integradora on els nostres alumnes desenvolupin totes les seves capacitats.

 

Renovem el pati d'Infantil entre tots

Matí de dissabte. Ben abrigats i amb eines a les mans, pares, mares i educadores d'Infantil quedem a l'escola ben abriagats i disposats a crear nous espais de joc al pati d'Infantil.

Després d'unes hores de feina, amb una merescuda aturada per compartir esmorzar a mig matí, el pati té quatre nous espais ben engrescadors: 

 

  • El sorral
  • La ciutat
  • El bosc dels dinosaures
  • L'espai d'elements naturals

Només cal passar pel pati i mirar l'entusiasme dels nens i nenes per valorar la tasca feta. Estan encantats i contents. Gràcies als qui vau creure en la proposta i heu donat un bon cop de mà per fer-la possible.

Trobareu un petit resum del dissabte de servei en aquest vídeo.

Com més espais diferents creem al pati, més diversificarem i enriquirem les possibilitats del joc lliure, creatiu i cooperatiu"

Gimcana dels Drets dels Infants

Tal dia com avui, de l'any 1989, les Nacions Unides van aprovar la Convenció Universal dels Drets dels Infants. D'aleshores ençà, el 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets de l'Infant. Al Col·legi Maristes Montserrat és una data especial, reservada al calendari, perquè creiem bàsic sensibilitzar i defensar els drets dels nens i nenes. És una oportunitat per obrir els ulls al nostre entorn, conèixer la injustícia que pateixen alguns infants tant a la nostra ciutat com en alguns indrets del planeta. Tots tenim dret a una vida digna i aquest és el missatge que volem fer-nos nostre avui i tot l'any.
 
Gimcana gegant sobre els Drets dels Infants
L'edició del 2017 ha estat marcada per una gran gimcana que ha tingut lloc al marge esquerre del riu Segre. Prop d'un miler de participants, de Primària, Secundària i Batxillerat, han participat en les proves que tenien com a objectiu treballar 5 drets concrets: el de la igualtat, el dret a l'habitatge, a l'educació, al lleure i esport i a la cultura. Els dinamitzadors han estat nois i noies de 2n d'ESO i per això han adaptat diferents jocs tradicionals, amb la intencionalitat de fer-ne una lectura educativa. Per exemple, el clàssic joc cementiri separant edats, provoca una clara desigualtat. O l'atrapaconills, en què un grup té casa i l'altre no té sostre. Un joc curiós ha estat aixecar un castell. Alguns tenien coneixements "castellers" i altres no. Al final tots creixien però els que tenien "formació" evidentment han pujat més ferms i ràpid. El dret al lleure i l'esport l'hem treballat a partir d'un partit de futbol, amb normes variades. I per sensibilitzar el dret a la cultura han representat contes de diferents indrets del món. En acabar cada prova, els mateixos dinamitzadors han provocat la reflexió educativa oportuna.
 
Projecte social pel dret al joc
L'article 31 recull el dret dels infants al joc ia participar en activitats culturals, artístiques i lúdiques. Aquest curs el Col·legi Maristes Monserrat, a partir de l'ONG SED, recolza un projecte de lleure i esport que es desenvoluparà en centres educatius de Tanzània. L'estiu vinent, joves lleidatans participaran en camps de treball per tirar endavant aquest projecte.
 
Altres activitats
Un dòmino dels Drets dels Infants, contes i una xerrada d'antics alumnes que aquest estiu han participat en un Centre Obert de Tailàndia, han enriquit les propostes educatives de la jornada.

 

Apadrinem el riu Segre

Sabíeu que tenim un trosset de Segre apadrinat? Els alumnes de Biologia de 4t d'ESO hem anat al pont de fusta de Butsènit, el nostre racó, a fer la inspecció de tardor. Hem observat la flora i la fauna, hem pescat macroinvertebrats i hem analitzat algunes propietats fisicoquímiques de l'aigua per valorar-ne la qualitat. L'apadrinament forma part del Projecte Rius que promou l'Associació Hàbitats. L'objectiu d'aquesta entitat és fomentar l'apropament de les persones a l'entorn natural convertint-les en protagonistes de la conservació del territori. Ho hem convertit en projecte de centre i valorem molt positivament l'oportunitat de conèixer, conscienciar, protegir i estimar més el nostre Segre. Lo riu és vida!

Manifest conjunt de les entitats patronals i confederacions d'AMPAs de Catalunya.

EDUCAR EN PAU I PER LA PAU

Acollits al marc de referència de la LEC, sentint-nos part activa del seu Servei d’Educació de Catalunya, les 700 escoles concertades rebutgem les declaracions de diversos representants parlamentaris o del govern de l’Estat entorn un pretès adoctrinament i incitació a l’odi des de les aules escolars i que, alhora, posen en dubte l’acció de la comunitat educativa, afectant especialment la dignitat dels docents. Declaracions que estan ben lluny de la realitat que es viu a les aules de les escoles de Catalunya.

L’escola concertada no ha adoctrinat ningú. Ans al contrari, ha estat un espai de tolerància, d’integració i de llibertat, un espai de renovació pedagògica i d’igualtat d’oportunitats que, si alguna cosa necessita, no són polèmiques que incitin a la confrontació estèril i perjudicial entre les persones, sinó més suport, més reconeixement de la feina feta, un finançament públic adient i més confiança en les persones implicades en el dia a dia de les escoles.

Des de les escoles concertades contemplem amb neguit les mesures adoptades darrerament pel Govern de l’Estat. Volem valorar i defensar el treball fet a les escoles catalanes i el que hem de continuar fent respectant els drets de les persones implicades en l'activitat docent: alumnes, professors i personal d'administració i serveis; els drets dels titulars i de les institucions a definir uns projectes educatius plurals i els drets dels pares i mares a escollir l'escola que volen per als seus fills.

Defensem les escoles de Catalunya i volem continuar treballant en pau i per la pau!

 

Barcelona, 25 d’octubre de 2017

 

Agrupació Escolar Catalana

Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya

Confederació de Centres Autònoms d'Ensenyament de Catalunya

Federació Catalana de Centres d'Ensenyament de Catalunya

Fundació Escola Cristiana de Catalunya

Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya

Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes d’Escoles Lliures

 

Descarrega't aquí el pdf.